Провансалски омлет със „Соло“

Порции 2

Време за приготвяне 10 минути

Сложете тиган за палачинки да се награвя на котлона. В дълбока купа счупете три яйца и разбийте с телена бъркалка, докато увеличат обема си. Посолете. Сложете малко мазнина на дъното на тигана и изсипете яйчната смес.

Отгоре поръсете с половината зелени подправки и щипка микс за яйца „Соло”.

Оставете така да се запича около 2-3 минути. След това сгънете омлета на 3, като прегънете от едната страна към центъра и отдругата страна към центъра.

Ако по средата ви се строри, че е все още сурово, може да го обърнете така прегънат и да допечете за още няколко секунди.

Пригответе втората порция омлет по същия начин.

 

Сервирайте! Пожелание поръсете с още Соло, червен пипер и свежи зеленчуци.

 

Да ви е сладко,

 

Деси Славчева

/личен готвач/

 

 

 

 

Авторски миксове подправки
Откажи