Хрупкава гранола с „Магия“

 

Колко често закусвате с овесени ядки? Замисляли ли сте се колко е лесно да си  направим домашна гранола с любими съставки и аромати?

Ето и нашата любима комбинация с щипка „Магия“

 

Съставки за един голям буркан

Смесете в дълбока купа всички сухи съставки.

В касерола зегрейте съвсем леко зехтина. Дръпнете от котлона и  добавете меда, кленовия сироп и половин чаена лъжичка "Магия".

Разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

Залейте сухите съставки и разбъркайте хубаво. Докато всички съставки поемат от течната смес.

Разстилете гранолата върху плитка тава, покрита с хартия за печене (може тавата на фурната).

Сложете за 5 минути в предварително загрята до 160 градуса фурна. Извадете и прехвърлете хартията за печене върху решетка. Оставете да  изстине.

Съхранявайте в плътно затворен съд.

Конусмирайте по желание с ядково, кисело или прясно мляко. Добавете свежи плодове по избор и малко ментови листа.

 

Да ви е сладко!

 

Деси Славчева

/личен готвач/

 

 

Авторски миксове подправки
Откажи