Козуначени рулца с тахан и „Магия“

 

За тестото

За плънката:

Разтворете захарта в млякото, добавете маята и оставете да шупне.

В широка купа пресейте брашното със солта. Добавете  яйцето, ваниловия екстракт и млякото с маята.

Замесете тестото. Добавете кубчетата масло едно по едно. Маслото ще помогне тестото да се отпусне и ще може да го омесите без да добавяте допълниелно брашно. Ако тестото е твърдо, оставете за 10 минути да си почине, за да се отпусне глутена.

След това продължете да месите, докато се получи еластично тесто.

Оставете в купата. Покрийте със стреч фолио и оставете да втаса около час, докато удвои обема си.

През това време направете плънката. Смеете маслото, тахана и захарта със силиконова шпатула, докато се получи хомогенна смес.

От втасалото тесто разточете кора с размери 25 см на 45 см. Отгоре разпределете равномерен слой от маслената смес. Поръсете с филираните бадеми и стафиди.

Навийте кората на руло – започнете да навивате от дългата страна.

Отрежете крайщата, за да подравните.

Разрежете останалата част на 8 равни парчета и ги подредете в предварително обилно намазана с масло тава  с диаметър 20 см и височина 10 см. Ако се съмнявате че може да залепне – застилете с хартия за печене.

Печете около 40 минути в предварително загрята до 180 градуса Целзий фурна.

Извадете готовите рула в чиния за сервиране.

Отгоре полейте с разтопен бял шоколад, поръсете със стафиди, бадеми и розови листенца.

 

Да ви е сладко!

 

Деси Славчева

/личен готвач/

 

Авторски миксове подправки
Откажи