Октопод с картофи и „Морско дъно 2

 

Време за приготвяне 2 часа

Порции 4

Почистете октоподите. Кипнете вода в голяма тенджера и топнете октоподите.

Варете, докато омекнат – около час, час и нещо.

Обелете картофите и лука и ги нарежете на средно големи парчета.

Наредете картофите, лука и сварения октопод в керамичен или метален съд, подходящ за печене. 

Поръсете със сол, зехтин и лъжичка-две "Морсо дъно 2".

Покрийте с алуминиево фолио или капак.

Печете в загрята до 180 градуса фурна, докато картофите омекнат.

След това отворете съда и допечете до златисто.

Сервирайте топло. 

 

Да ви е сладко!

 

Деси Славчева

/личен готвач/

Авторски миксове подправки
Откажи