Паста със скариди и „Морско дъно 1“

 

Време за приготвяне: 15 минути

Порции: 4


Обелете чесъна и го смачкайте с ножа върху дъската за рязане.

Обелете и почистете скаридите.

Сложете тенджера на котлона с около 3-4 литра вода и 1 чл морска сол. Захлупете и изчакайте да заври. След като хубаво заври, добавете пастата и варете според инструкциите от опаковката.

През това време, на другия котлон сложете  съд със зехтин.

След като се нагорещи зехтина, добавете скилидките чесън и запържете. Работете на средна температура, като внимавате да не загори чесъна.

Добавете скаридите и една-две чаени лъжици  "Морско дъно 1" и захлупете. След 2 минути обърнете скаридите.

С решетъчна лъжица извадете готовата паста и я сложете директно в съда с овкусения зехтин и скаридите.

Добавете 3-4 супени лъжи от водата, в която е вряла пастата. Разбъркайте за минута - две и дръпнете от огъня.

Сервирайте веднага – пожелание добавете настъргана кора от лайм!

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/личен готвач/

Авторски миксове подправки
Откажи