Ябълков сладкиш или "Провансалска торта с ябълки" и „Магия

За крема

 

Нарежете на дребно обелените ябълки. Задушете на среден огън в 25 гр масло, докато омекнат.

Дръпнете от огъня и оставете да изстинат.

Разбийте маслото със захарта до пухкава смес.

Добавете яйцата едно по едно към маслото - без да спирате да разбърквате.

Постепенно добавете смесеното с бакпулвер брашно, щипка сол, чаена лъжичка "Магия" и затопленото до стайна температура мляко.

Смесете всички съставки до получаването на хомогенна смес. Накрая добавете задушените ябълки и внимателно разбъркайте.

Така направената смес може да бъде разпределена във форми за мъфини или разделена в две форми за торта с диаметър 20 см.

Печете в предварително загрята до 160 градуса фурна.

 

За крема

 

Разбийте мекото масло с пудрата захар до хомогенност. В отделна купа внимателно разбийте крема сиренето с една лъжица пудра захар. Сиренето също трябва да е на стайна температура. Смесете двата микса и дообъркайте със шпатула.

С крема сглобете торта или използвайте за декорация на мъфините.

 

Да ви е сладко! 

 

Деси Славчева

/Личен готвач/

Авторски миксове подправки
Откажи