Шакшука 

Време за приготвяне 30 минути

Порции: 2

Счупете яйцата в купа, без да ги разбърквате.

Нарежете чушките на парчета, лука на кубчета.

Настържете домата.

В дълбок тиган сипете зехтина, сложете лука и чушките и задушете на слаб огън, докато омекнат.

Поръсете с чаена лъжица „Соло“ и разбъркайте.

Сипете настърганите домати и разбъркайте. Задушете за минута – две.

Накрая добавете счупените яйца. Разбъркайте внимателно, колкото да разбиете жълтъците. Запържете, докато яйцата станат готови.

 

Сервирайте веднага с  хляб, люти чушки и лук.

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/личен готвач/

 

 

Авторски миксове подправки
Откажи