Спагети от тиквички с хрупкаво филе от ципура

Време за приготвяне: 30 минути

Порции: 2

В дълбока купа блендирайте 3 сл лимонов сок, 6 сл зехтин, две щипки сол и чаена лъжица „Наслука“.

Със специално ренде за спагети нарежете спагетите от тиквички или направете лентички с картофобелачка.

Полейте спагетите с половината марината.

Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилника.

Почисте рибата и отделете филетата.

Подсушете ги внимателно с домакинска хартия.

Сипете 2 сл зехтин в тиган с незалепващо покритие. Когато се сгорещи, сложете две филета с кожата надолу.

Пържете около 2-3 минути, докато започне да се отделя от дъното, обърнете и запържете за още 2-3 минути. 

Готовите филета извадете върху кухненска хартия и посолете със сол.

Пригответе по същия начин и другите две филета.

В две широки чинии поставете на дъното от спагетите и подредете изпържените филета риба отгоре - по две на порция.

Сервирайте с купичка допълнително от маринатата за допълнително овкусяване. 

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/личен готвач/

Авторски миксове подправки
Откажи