Прясно зеле на фурна 

Време на приготвяне: 1 час

Порции: 6

Нарежете зелката в голям съд, посолете и намачкайте с ръце. Оставете така да постои около 30 минути.

В купа настържете домата, като махнете люспите.

В голям съд с капак сипете мазнината и я сгорещете.

Намалете котлона до средна температура и сложете добре отцеденото зеле. Разбъркайте енергично няколко пъти.

Сипете водата останала от зелето, добавете подправката и разбъркайте отново.

Ако зелето е много сухо, добавете още малко вода. Захлупете и оставете да се готви на бавен огън докато омекне.

Накрая добавете настърганите домати, разбъркайте и оставете за още малко на котлона с отворен капак, за да се изпари излишната вода. Преместете в тава и запечете на 180 градуса Целзий.

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/личен готвач/

Авторски миксове подправки
Откажи