Бавно печени ребърца с уиски

Време за приготвяне: 2 часа

Порции: 4

Оставете ребрата за около 30 минути да се темперират на стайна температура.

Подсушете ги внимателно с домакинска хартия. Обтрийте месото с микса подправки „Пиги“.

Сложете тиган с дебело дъно на котлона. Сипете 1-2 сл олио и когато се сгорещи, започнете да запечатвате ребрата за по 3-4 минути от всяка страна.

Запечатаните ребра редете в дълбока тава.

Посолете със сол, сипете портокаловия сок и уискито в тавата.

Покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече във фурната - предварително загрята до 180 градуса Целзий.

Печете около час, след това махнете фолиото и печете още 30 минути до златисто. /Съобразете режима на печене с вашата фурна. Прочерете инструкциите за работа и изберет програма, която е подходяща за печене на големи парчета месо./

Сервирайте месото с малко от сос останал при печенето.

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ САЛВЧЕВА

/личен готвач/

Авторски миксове подправки
Откажи