Шифонади с домати 

Време за приготвяне: 15 минути

Порции: 2-3

Обелете чесъна и го смачкайте с ножа върху дъската за рязане.

Нарежете доматите на дребни кубчета – като предварително махнете семките.

Шифонадите са по-обемни от другите видове паста, затова трябва да предвидите по-голяма тенджера за варене.

Сложете тенджерата на котлона с около 3-4 литра вода и 1 чл морска сол. Захлупете и изчакайте да заври. След като хубаво заври, добавете шифонадите и варете спред инструкциите от опаковката.

През това време на другия котлон сложете  съд със зехтнин. След като се нагорещи зехтина, добавете скилидките чесън и запържете. Работете на средна температура, като внимавате да не загори чесъна. Добавете подправката и разбъркйате.

С решетъчна лъжица извадете готовата паста и я сложете директно в съда с овкусения зехтин.

Добавете 3-4 супени лъжи от водата, в която е вряла пастата. Сложете доматите, разбъркайте за минута - две и дръпнете от огъня.

Сервирайте веднага – пожелание добавете настъргано, добре узряло пекорино или пармезан!

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/личен готвач/

Авторски миксове подправки
Откажи