Пържени морски дарове с домашна майонеза

Време за приготвяне : 1 час

Порции: 4


За майонезата

В купа смесете брашното и подправката „Морско дъно 1“. Почистете и нарежете калмарите на кръгчета с дебелина от около 5 мм.

Почистете скаридите – запазете последна люспа и опашката.

Оставете да се отцедят и подсушете внимателно с домакинска хартия.

През това време пригответе майонезата.

В дълбок, тесен съд сложете яйцето и олиото. Поставете пасатора плътно на дъното, включете го и внимателно започнете да издърпвате нагоре. Разбивайте, докато се получи хубава кремообразна смес. Добавете горчицата, лимоновия сок и сол на вкус.

Загрейте олиото за пържене в дълбок тиган или чугунена тенджера.

В купата с брашно поставете няколко кръгчета калмари и ги оваляйте хубаво в брашното. Извадете едно по едно, изтупайте внимателно, така че да падне излишното брашно.

Сложете в нагорещената мазнина и пържете до златисто.

Готовите калмари извадете върху чиния покрита с домакинска хартия.

Сервирайте веднага с купичка майонеза.

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/личен готвач/

 

 

 

Авторски миксове подправки
Откажи