Задушени горски гъби в масло и бяло вино

 

Време за приготвяне: 15 минути

Порции: 2

Почистете внимателно гъбите с помощта на кухненска четка. Премахнете полепналите листа и пръст. При нужда изтрийте с влажна кърпа. Недейте да миете гъбите под течаща вода! Ако измиете директно гъбите, те ще поемат много вода и при готвене ароматът им ще се размие!

Нарежете почистените гъби на едри парчета.

Загрейте маслото в дълбок тиган. Сипете гъбите в тигана. Разбъркайте, добавете бялото вино и чаена лъжица „Гурме“. Разбъркайте и покрийте с капак.

Задушете за 3-4 минути.

Отворете капака и оставете още минута-две на котлона.

Сервирайте с парче пресен хляб и чаша бяло вино!

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/личен готвач/

Авторски миксове подправки
Откажи