Пържени домашни картофки 

 

Време за приготвяне 1 час

Порции: 2-4

 

 

Обелете картофите, разполовете и нарежете на филии с дебелина около 5 мм.

Сложете нарязаните картофи в купа, плътно покрити със студена вода.

Оставете да престоят поне час.

След това изплакнете и отцедете в гевгир.

Поставете  картофите върху памучна кухненска кърпа или домакинска хартия. Подсушете внимателно.

В дълбок съд загрейте мазнината на среден огън.

Посолете с малко сол, за да проверите дали олиото е добре загрято - ако солта започне да цвърчи, значи е готово.

Поставете от картофите в олиото, като съобразите количеството им с големината на съда, в който пържите - картофите трябва да са добре разпределени, без да се препокриват.

Пържете, докато се зачервят от всички страни.

След като ги сложите, преди да разбъркате,  изчакайте да започнат да се отделят сами от дъното на съда.

Извадете готовите картофи с решетъчна лъжица, посолете на вкус със сол и „Гергьовче“!

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/личен готвач/

Авторски миксове подправки
Откажи