Задушен октопод с Морско дъно 2

 

Изчистете октопода. Ако не знаете как, помолете в магазина да ви го изчистят. Сложете голяма тенджера с вода на котлона да заври. След като заври, потопете октопода за 5 минути във врящата вода.

Извадетете и оставете да се охлади. Нарежете на едри парчета. Поставете парчетата в дълбока купа, сложете смачканите склилидки чесън и залейте с бяло вино, така че плътно да покрие октопода.

Завийте с фолио и оставете в хладилника поне за два часа – най-добре за цяла нощ.

Включете фурната на 190 градуса Целзий. Разрежете главата лук на две, след това всяка половина на тънки филии. Задушете лука в чугунена тенджера на слаб огън, докато стане прозрачен. Добавете 1 супена лъжица „Морско дъно 2“, разбъркайте и добавете парчетата маринован октопод. Изсипете  и виното от марината. Покрийте тенджерата с капак и оставете да заври. Преместете тенджерата във фурната и печете между час и половина и  два часа /зависи от големината на октопода/.

Сервирайте с препечен хляб, прясна паста или задушен ориз.

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/Личен готвач/

Авторски миксове подправки
Откажи