Лимоново сорбе с щипка „Душа“

 

За захарния сироп:

За лимовото сорбе:

Загрейте водата с първото количество захар до 85 градуса Целзий или докато се разтопи захарта. Дръпнете от огъня и добавете 1 чл от микса за десерти „Душа“. Оставете да се охлади и приберете в хладилника.

Захарният сироп се охлажда до 4 градуса Целзий и се прецежда през фина цедка. Към него се добавят 100 мл лимонов сок.

В купа смесете 500 мл от готовия захарен сироп с останалите съставки за сорбето и разбъркайте, докато захарта се разтопи напълно.

Поставете сместа в машината за сладолед и пригответе според инструкциите за работа с машината.

Прехвърлете сорбето в кутия и съхранявайте във фризера.

Сервирайте с пресни боровинки.

 

Да ви е сладко, 

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/Личен готвач/

Авторски миксове подправки
Откажи