Продукти и начин на приготвяне за 2 порции. 

Нарежете наденичките на малки парчета. Нарежете лука на дребно.  В тиган с незалепващо покритие сипете 1/2 от мазнината и загрейте на средна температура. Запържете наденичките в нагорещената мазнина. След това  извадете и оставете настрани.

В тигана с остатъчната мазнина сложете лука, намалете котлона и задушете, докато омекне и стане прозрачен. Ако е необходимо добавете още малко мазнина. Добавете чаена лъжичка Соло и разбъркайте. Сипете бялото вино и нахута. Сипете водата и захлупете.

Оставете да къкри 10 минути. След  преместете в купа подходяща за пасиране. Пасирайте нахута и посолете на вкус.

Разпределете в две чинии за сервиране.  Отгоре наредете наденичките и сервирайте. Пожелание поръсете с едро смлян лют червен пипер или пресен джоджен. Сервирайте със свежа салата и охладено бяло вино.

 

Да ви е сладко!
 
ДЕСИ СЛАВЧЕВА
/личен готвач/

Авторски миксове подправки
Откажи