Домашен кекс

Домашен кекс

Рецепта за домашен кекс

Време за приготвяне: 60 минути

Порции:12 парчета


 

Разбийте маслото със захарта до пухкава консистенция.  Добавете яйцата едно по едно, като продължавате да бъркате. Пресейте брашното със солта и бакпулвера. Добавете брашното на три пъти към яйчната смес, като редувате с течността (разбитото с вода кисело мляко). Накрая добавете лъжицата Магия. Разбийте до получаването на хомогенна смес. Добавете стафидите. Изсипете сместа в намазана с масло и посипана с  тънък слой брашно форма за кекс. Печете около 45 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна. Пожелание посипете с пудра захар, след като го извадите от формата или полейте с разтопен на водна баня шоколад, след като се охлади.

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/Личен готвач/

 

 

Авторски миксове подправки
Откажи