
Златна есен!
През ноември шеф Деси помисли, както за месоядните, така и за постещите!
Тя обича практичните, многофункционални
рецепти!
Рецептите, които събират и малки и големи около масата!
Този месец определено предизвика нашето въображение, показвайки ни как лесно, в период на пости, да приготвим вариации на ястия с леща, които да задоволят и най-капризния месояден.
Когато сме на режим с ограничен прием на животински белтъци, лещата и бобовите храни влизат в ролята на незаменим източник на протеини.
Комбинарайте ги с богати на фибри зеленчуци (зеле, карфиол, броколи) или сезонни кореноплодни (картофи, моркови, цвекло) или си направете бърза салата добавяйки зеленолистни (рукола или спанак) и си набавете необходимите за организма нутриенти. Балансираната комбинация от протеини и въглехидрати ще ви гарантира енергия и добро настроение през целия ден!
Намалете приема на преработени храни и внимавайте с екстра шепата сурови ядки, чипса или филията с лютеница!
А за дните, в които мечтаете за малко разкош, се насладете на рецептата за
ябълково-цитрусов отворен пай с щипка „Пиги“ и хрупкав блат от лимец!
Тази рецепта определено премина отвъд нашите очаквания!
SoGood „Пиги“ с ябълки и кумкуат - есенна експлозия от вкусове, която непременно трябва да опитате!
Имайте прекрасен месец!