Бисквитена торта с щипка „Любов“

Продукти:

За сладкарския крем

Декорация

 

Разбийте жълтъците с една трета от захарта, докато се получи еднородна пухкава смес. Пресейте брашното отгоре и разбъркайте. 

Кипнете млякото с останалата захар. Дръпнете от котлона и разбъркайте. 

Постепенно прибавете млякото към  жълтъците и брашното, като непрекъснато бъркате. 

Прецедете и върнете обратно сместа в тенджерата. Оставете да поври на слаб огън, докато се сгъсти, като непрекъснато бъркате.

Дръпнете от огъня и добавете подправка по избор!

 

Тортата може да бъде сглобена в дълбока тава или кутия.

 

Наредете един слой бисквити. Пребройте колко бисквити отиват в един слой и така преценете колко слоя ще има тортата и пропорционално разделете крема.

Завършете със слой крем.

Поръсете с парченца бял шоколад, пресни плодове и мента.

 

Да ви е сладко!

 

Щеф Деси Славчева

 

Авторски миксове подправки
Откажи