Картофена супа с див чесън и  „Свежест

Порции 2

3 големи картофа

Нарежете картофите на дребно. Сложете да се варят в голяма тенджера с литър вода за около 15 минути.

В друга тенджера сотирайте  нарязания лук и див чесън в 2 сл зехтин за около 2 минути. Добавете магданоза. Сипете тази смес при сварените картофи и оставете да поври още 3-4 минути. Посолете на вкус. Дръпнете от огъня и пасирайте леко, до получаването на хомегенна смес. Внимавайте да не я пасирате прекалено дълго, защото може да стане лепкава.

Сервираите поръсена с овесени ядки и щипка "Свежест".

Пожелание добавете свежи листа мента или джоджен.

 

Да ви е сладко!

 

Деси Славчева

/личен готвач/

 

Авторски миксове подправки
Откажи