Октопод с картофи и „Морско дъно 2

 

Време за приготвяне 2 часа

Порции 4

  • 4 малки октопода
  • 4 големи картофа
  • 1 голяма глава лук
  • сол
  • зехтин
  • 1-2 чл "Морско дъно 2"

Почистете октоподите. Кипнете вода в голяма тенджера и топнете октоподите.

Варете, докато омекнат – около час, час и нещо.

Обелете картофите и лука и ги нарежете на средно големи парчета.

Наредете картофите, лука и сварения октопод в керамичен или метален съд, подходящ за печене. 

Поръсете със сол, зехтин и лъжичка-две "Морсо дъно 2".

Покрийте с алуминиево фолио или капак.

Печете в загрята до 180 градуса фурна, докато картофите омекнат.

След това отворете съда и допечете до златисто.

Сервирайте топло. 

 

Да ви е сладко!

 

Деси Славчева

/личен готвач/

Поръчай микс подправки Поръчай микс подправки
Поръчай микс подправки

Искате ли да готвите бързо и вкусно? Искате ли използвате повече продукти, да изненадвате с нови аромати и текстури? Искате ли да превърнете ястията си в неустоим кулинарен шедьовър?

Резервирай личен готвач Резервирай личен готвач
Резервирай личен готвач

Искате ли да превърнете всеки повод и семеен празник в специално изживяване за вас и вашите гости? Искате ли просто да сте у дома и в същото време да се насладите на компанията на ваши приятели и роднини без да е нужно да готвите?

Поръчай торта Поръчай торта
Поръчай торта

Искате ли вкусна и красива торта за рождения си ден? Искате ли да зарадвате любим човек с прекрасен подарък?