Пилешки гърди с карфиол, сушени домати и каперси

  • 600-700 грама пилешки гърди без кожа
  • Малка глава карфиол
  • 4-5 парчета сушени домати
  • 1 сл каперси
  • 1 чл подправка за пиле „Петле
  • Сол
  • Зехтин
  • 100 мл бяло вино

Подсушете пилешките филета и обтрийте със сол и подправката „Петле“. Разделете карфиола на средно големи розички.

Нарежете доматите на лентички.

В чугунен съд с капак или тиган, загрейте мазнина и запечатайте пилешките гърди от всички страни за по 2-3 минути.

Подредете карфиола между пилешкото месо, поръсете с каперси, парченцата сушени домати, щипка-две  сол и „Петле“ и накрая малко зехтин. Сипете виното. Поставете капака и сложете в загрята до 180 градуса фурна.

Печете около 30 минути. Отворете капака и допечете за около 10 минути, докато се запече карфиола.

 

 

Да ви е сладко,

 

Деси Славчева

/Личен готвач/

 

Поръчай микс подправки Поръчай микс подправки
Поръчай микс подправки

Искате ли да готвите бързо и вкусно? Искате ли използвате повече продукти, да изненадвате с нови аромати и текстури? Искате ли да превърнете ястията си в неустоим кулинарен шедьовър?

Резервирай личен готвач Резервирай личен готвач
Резервирай личен готвач

Искате ли да превърнете всеки повод и семеен празник в специално изживяване за вас и вашите гости? Искате ли просто да сте у дома и в същото време да се насладите на компанията на ваши приятели и роднини без да е нужно да готвите?

Поръчай торта Поръчай торта
Поръчай торта

Искате ли вкусна и красива торта за рождения си ден? Искате ли да зарадвате любим човек с прекрасен подарък?