Печена жълта леща с щипка Градина

 

  • 500 гр жълта леща (накисната предварително в топла вода за няколко часа)
  • 2 червени чушки
  • 1 голям морков
  • 1 парче (колкото юмрук) карфиол Романо или обикновен карфиол
  • 1 резен целина или 2 стeбла селъри
  • 1 средно голямо парче праз или глава лук
  • 50 мл олио или зехтин
  • 1 чл микс подправки за зеленчуци „Градина
  • 1 чл сол

Нарежете всички зеленчуци на малки кубчета.

Задушете на слаб огън в дълбока тенджера с олиото и малко вода, докато леко омекнат.

Добавете подправките и разбъркайте. След това добавете добре измитата и отцедена леща. Разбъркайте, посолете и долейте с вода, така че да покрие сместа 1-2 пръста.

Оставете да ври на слаб огън, докато лещата омекне. При нужда доливайте по малко вода.

Целта е да се запази гъста смес.

Така направената леща изсипете в тава и запечете за около 30-40 минути на 180 градуса.

 

Да ви е сладко!

 

Деси Славчева

/личен готвач/

Поръчай микс подправки Поръчай микс подправки
Поръчай микс подправки

Искате ли да готвите бързо и вкусно? Искате ли използвате повече продукти, да изненадвате с нови аромати и текстури? Искате ли да превърнете ястията си в неустоим кулинарен шедьовър?

Резервирай личен готвач Резервирай личен готвач
Резервирай личен готвач

Искате ли да превърнете всеки повод и семеен празник в специално изживяване за вас и вашите гости? Искате ли просто да сте у дома и в същото време да се насладите на компанията на ваши приятели и роднини без да е нужно да готвите?

Поръчай торта Поръчай торта
Поръчай торта

Искате ли вкусна и красива торта за рождения си ден? Искате ли да зарадвате любим човек с прекрасен подарък?