Шакшука 

Време за приготвяне 30 минути

Порции: 2

  • 6 яйца
  • 2-3 зелени дълги чушки Козирог или други
  • 1 добре узрял домат
  • 1 голяма глава лук
  • 1 чл микс подправки „Соло
  • 2 щипки сол
  • 3 сл зехтин

Счупете яйцата в купа, без да ги разбърквате.

Нарежете чушките на парчета, лука на кубчета.

Настържете домата.

В дълбок тиган сипете зехтина, сложете лука и чушките и задушете на слаб огън, докато омекнат.

Поръсете с чаена лъжица „Соло“ и разбъркайте.

Сипете настърганите домати и разбъркайте. Задушете за минута – две.

Накрая добавете счупените яйца. Разбъркайте внимателно, колкото да разбиете жълтъците. Запържете, докато яйцата станат готови.

 

Сервирайте веднага с  хляб, люти чушки и лук.

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/личен готвач/

 

 

Поръчай микс подправки Поръчай микс подправки
Поръчай микс подправки

Искате ли да готвите бързо и вкусно? Искате ли използвате повече продукти, да изненадвате с нови аромати и текстури? Искате ли да превърнете ястията си в неустоим кулинарен шедьовър?

Резервирай личен готвач Резервирай личен готвач
Резервирай личен готвач

Искате ли да превърнете всеки повод и семеен празник в специално изживяване за вас и вашите гости? Искате ли просто да сте у дома и в същото време да се насладите на компанията на ваши приятели и роднини без да е нужно да готвите?

Поръчай торта Поръчай торта
Поръчай торта

Искате ли вкусна и красива торта за рождения си ден? Искате ли да зарадвате любим човек с прекрасен подарък?