Задушени горски гъби в масло и бяло вино

 

Време за приготвяне: 15 минути

Порции: 2

  • 500 гр микс  пресни горски гъби
  • 3 сл масло
  • 1-2 сл бяло вино
  • 1 чл „Гурме

Почистете внимателно гъбите с помощта на кухненска четка. Премахнете полепналите листа и пръст. При нужда изтрийте с влажна кърпа. Недейте да миете гъбите под течаща вода! Ако измиете директно гъбите, те ще поемат много вода и при готвене ароматът им ще се размие!

Нарежете почистените гъби на едри парчета.

Загрейте маслото в дълбок тиган. Сипете гъбите в тигана. Разбъркайте, добавете бялото вино и чаена лъжица „Гурме“. Разбъркайте и покрийте с капак.

Задушете за 3-4 минути.

Отворете капака и оставете още минута-две на котлона.

Сервирайте с парче пресен хляб и чаша бяло вино!

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/личен готвач/

Поръчай микс подправки Поръчай микс подправки
Поръчай микс подправки

Искате ли да готвите бързо и вкусно? Искате ли използвате повече продукти, да изненадвате с нови аромати и текстури? Искате ли да превърнете ястията си в неустоим кулинарен шедьовър?

Резервирай личен готвач Резервирай личен готвач
Резервирай личен готвач

Искате ли да превърнете всеки повод и семеен празник в специално изживяване за вас и вашите гости? Искате ли просто да сте у дома и в същото време да се насладите на компанията на ваши приятели и роднини без да е нужно да готвите?

Поръчай торта Поръчай торта
Поръчай торта

Искате ли вкусна и красива торта за рождения си ден? Искате ли да зарадвате любим човек с прекрасен подарък?