Рецепта за печено агнешко бутче

 

  • 1 агнешко бутче или плешка около 1,5 и 2 кг
  • 1/2 връзка пресен лук 
  • 1/2 връзка левурда или пресен чесън
  • 1/2 връзка пресен джоджен
  • 1/2 връзка прясна мащерка или девесил или други зелени подправки по ваш избор
  • 2/3 чл микс подправки "Гергьовче" 
  • 1 чл сол
  • 50 мл зехтин
  • 100 мл бяло вино

Подредете клончетата подправки, лук и чесън на дъното на дълбок, огнеупорен съд. 
В отделна купа сложете месото и го обтрийте със сухите подправки и солта.

Поставете месото върху зелените подправки. Полейте с виното и зехтина.

атворете съда с капак или завийте с алуминиево фолио. /Може да използвате и специален плик за печене на месо и риба. Подредете всички състваки в плика. Сипете течността и печете според инструкциите на опаковката на плика./

Печете на 180 градуса Целзий между два часа и половина и три часа. 


Да ви е сладко!

ДЕСИ СЛАВЧЕВА
/Личен готвач/

Поръчай микс подправки Поръчай микс подправки
Поръчай микс подправки

Искате ли да готвите бързо и вкусно? Искате ли използвате повече продукти, да изненадвате с нови аромати и текстури? Искате ли да превърнете ястията си в неустоим кулинарен шедьовър?

Резервирай личен готвач Резервирай личен готвач
Резервирай личен готвач

Искате ли да превърнете всеки повод и семеен празник в специално изживяване за вас и вашите гости? Искате ли просто да сте у дома и в същото време да се насладите на компанията на ваши приятели и роднини без да е нужно да готвите?

Поръчай торта Поръчай торта
Поръчай торта

Искате ли вкусна и красива торта за рождения си ден? Искате ли да зарадвате любим човек с прекрасен подарък?