Задушени скариди

Задушени скариди

Рецепта за задушени скариди

Време за приготвяне: 10 минути

  • 300 гр сурови скариди сол
  • зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 50 мл бяло вино или анасонов алкохол
  • 1 чаена лъжица „Морско дъно 1

 

Изчистете скаридите – махнете главите и краката, обелете ги, като оставите опашката и последната част от обвивката към опашката. С острието на тънък остър нож направете разрез по дължината на гърба от началото до последна люспа. В отвора има тънка черна ивица - отстранете я. Измийте почистените скариди със студена вода и ги подсушете. В тиган загрейте две лъжици зехтин и сложете нарязаните на филии скилидки чесън. Запържете на слаб огън за една, две минути. Наредете скаридите, поръсете с две чаени лъжици „Морско дъно 1“ и сипете 50 милилитра бяло вино. Поставете капака на тигана и задушете за две минути. След това обърнете скаридите и задушете за още две. Сервирайте в зтоплена чиния поляти със соса.

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/Личен готвач/

Поръчай микс подправки Поръчай микс подправки
Поръчай микс подправки

Искате ли да готвите бързо и вкусно? Искате ли използвате повече продукти, да изненадвате с нови аромати и текстури? Искате ли да превърнете ястията си в неустоим кулинарен шедьовър?

Резервирай личен готвач Резервирай личен готвач
Резервирай личен готвач

Искате ли да превърнете всеки повод и семеен празник в специално изживяване за вас и вашите гости? Искате ли просто да сте у дома и в същото време да се насладите на компанията на ваши приятели и роднини без да е нужно да готвите?

Поръчай торта Поръчай торта
Поръчай торта

Искате ли вкусна и красива торта за рождения си ден? Искате ли да зарадвате любим човек с прекрасен подарък?