Печена риба

Печена риба

Рецепта за печена риба


Време за приготвяне: 1 час

  • 2 цели риби (лаврак, ципура, пъстърва, скумрия)
  • сол
  • зехтин
  • 1 чаена лъжици „Наслука
  • пликове за печене

Включете фурната на 170 градуса Целзий.

Внимателно почистете рибата от вътрешностите и главите. Измийте и подсушете с кухненска хартия. В малка купа смесете 2 супени лъжици "Наслука" с чаена лъжица сол. С тази смес обтрийте рибите и ги поставете в тава, покрита с хартия за печене, като оставите разстояние между тях. Полейте със зехтин. Сложете тавата в загрятата фурна и печете около 30-40 минути, докато рибата се запече и хване хрупкава коричка. Извадете от фурната и сервирайте с гарнитура по избор и резен лимон. Рибата може да бъде опечена и в специални пликове. За да хване коричка отворете плика 10 минути преди да изключите фурната.

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/Личен готвач/

Поръчай микс подправки Поръчай микс подправки
Поръчай микс подправки

Искате ли да готвите бързо и вкусно? Искате ли използвате повече продукти, да изненадвате с нови аромати и текстури? Искате ли да превърнете ястията си в неустоим кулинарен шедьовър?

Резервирай личен готвач Резервирай личен готвач
Резервирай личен готвач

Искате ли да превърнете всеки повод и семеен празник в специално изживяване за вас и вашите гости? Искате ли просто да сте у дома и в същото време да се насладите на компанията на ваши приятели и роднини без да е нужно да готвите?

Поръчай торта Поръчай торта
Поръчай торта

Искате ли вкусна и красива торта за рождения си ден? Искате ли да зарадвате любим човек с прекрасен подарък?