Печено пиле

Печено пиле

Рецепта за печено пиле


Порции: 6

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути


  • 1 пиле
  • 150 мл тъмна бира
  • 2 чаени лъжици  „Петле“
  • няколко средно големи моркова
  • сол на вкус
  • зехтин

Включете фурната на 180 градуса Целзий.  Подсушете пилето с готварска хартия или кърпа. Разрежете от коремната кухина през гърдите към шията. Посолете от двете страни със сол и супена лъжица лъжица от „Петле“. Обтрийте добре месото и го сложете в дълбок съд за печене с кожата нагоре. Обелете морковите и ги наредете отстрани до пилето. Сипете бирата /бульона/, като внимавате да не поливате месото. Залейте отгоре със зехтин и сложете във фурната да се пече.  След около 60 минути, отворете фурната и проверете с вилица, дали месото е готово – трябва да може лесно да се боде. След първия час проверявайте на всеки 15 минути дали е готово.

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/Личен готвач/

Поръчай микс подправки Поръчай микс подправки
Поръчай микс подправки

Искате ли да готвите бързо и вкусно? Искате ли използвате повече продукти, да изненадвате с нови аромати и текстури? Искате ли да превърнете ястията си в неустоим кулинарен шедьовър?

Резервирай личен готвач Резервирай личен готвач
Резервирай личен готвач

Искате ли да превърнете всеки повод и семеен празник в специално изживяване за вас и вашите гости? Искате ли просто да сте у дома и в същото време да се насладите на компанията на ваши приятели и роднини без да е нужно да готвите?

Поръчай торта Поръчай торта
Поръчай торта

Искате ли вкусна и красива торта за рождения си ден? Искате ли да зарадвате любим човек с прекрасен подарък?