Рецепта за свинско

Рецепта за свинско

Рецепта за печено свинско с "Пиги"

 

Порции:6

Време за приготвяне: 1 час

  • 6 свински пържоли или свински гърди без кост
  • сол
  • зехтин
  • 1 чаенa лъжицa „Пиги
  • сок от един портокал

Подсушете месото с кухненска хартия. В купичка смесете две супени лъжици „Пиги“ с няколко щипки сол. Обтрийте месото. Наредете го в дълбока купа. Полейте с портокаловия сок, покрийте с фолио и оставете за 2 часа в хладилника или за една нощ. Включете фурната на 190 градуса Целзий. Загрейте чугунен тиган на силен огън. През това време извадете пържолите от марината и  попийте излишната влага с кухненска хартия, без да изтривате полепналите подправки.

Сипете супена лъжица зехтин в тигана, може и бучка масло и запечатайте пържолите по 2-3 минути от всяка страна. Подредете в тигана и печете във фурната за около 40 минути. Ако тиганът не е предназначен за печене, преместете в тава, покрита с хартия за печене.

Маринованото месо може да се опече и на скара.

 

Да ви е сладко!

 

ДЕСИ СЛАВЧЕВА

/Личен готвач/

Поръчай микс подправки Поръчай микс подправки
Поръчай микс подправки

Искате ли да готвите бързо и вкусно? Искате ли използвате повече продукти, да изненадвате с нови аромати и текстури? Искате ли да превърнете ястията си в неустоим кулинарен шедьовър?

Резервирай личен готвач Резервирай личен готвач
Резервирай личен готвач

Искате ли да превърнете всеки повод и семеен празник в специално изживяване за вас и вашите гости? Искате ли просто да сте у дома и в същото време да се насладите на компанията на ваши приятели и роднини без да е нужно да готвите?

Поръчай торта Поръчай торта
Поръчай торта

Искате ли вкусна и красива торта за рождения си ден? Искате ли да зарадвате любим човек с прекрасен подарък?